Langsets fuglekasse – siste video lastet opp

<<< Tilbake til Torgeirs Tanker om Tilværelsen <<<

Send e-post til fuglekassen (blir om ønskelig gjengitt som kommentar nedenfor)

Les nederst om hvordan det virker
Kommentarer

24.04.2019 Torgeir
Internasjonal ekspertise på fuglekasser (fra EU) kan fortelle at hos blåmeisen er det hannen som bygger rede, ikke bare ett, men flere. Så viser han redene frem til sin potensielle make, som eventuelt velger et av dem. Blåmeise-hunnen er fornuftig og vil ikke ha det alt for rent og pent, derfor kan det ta litt tid før en ny fuglekasse (som denne) blir bebodd.

20.04.2019 Torgeir
I natt har fuglekassen blitt brukt som overnattingssted. Mellom kl. 19.20 og 04.50 har fuglen ikke forlatt kassen, og det er gjort opptak i ca. 40 minutter fordelt på 70 opptak. Opptakene starter når det er bevegelse i kassen, og av klokkeslettene øverst til venstre fremgår det at det har vært helt stille i to timer på ca. halvannen time hver, fra kl. 00.34 og fra kl. 02:35.
Alle opptakene på i alt 40 minutter avspilt på 5 minutter (8 ganger normal hastighet).
Siste opptak (28 sekunder) før første søvnperiode på halvannen time.

13.04.2019 Siden 11.04 har det vært problemer med programvaren som sender bildene som vises her. Alle opptak er lagret lokalt, men er ikke blitt lastet opp. Feilen er nå rettet.

11.04.2019 Torgeir
Siden søndag 07.04 har byggeaktiviteten vært liten. Det har vært fugl innom, men med dels lange mellomrom. Et par ganger har to fugler vært der. Men det bygges ikke på redet, og den lyse flekken i midten (bunnen av kassen) er fortsatt ikke dekket.

08.04.2019 Torgeir
I dag var to fugler samtidig i kassen. Er dette meisemor og meisefar, eller er det en som prøver å overta kassen?

07.04.2019 Torgeir
Ifølge fuglekjennere er det en blåmeis som har tatt fuglekassen i besittelse.

05.04.2019 Torgeir
Første opptak. Fuglen har vært aktiv med redebygging et par dager.
Slik virker det
Kameraet sitt i toppen av kassen. De analoge signalene overføres på kabel til en "boks" som gjør dem digitale og sender dem til en PC med programmet iSpy. Programmet starter opptak når det er bevegelse i bildet, og sender opptaket til serveren der bloggen Torgeirs tanker om tilværelsen ligger. Gamle opptak skrives over av nye, slik at det alltid er siste opptak som startes når man klikker på fuglekassebildet i bloggen.

Feil som kan oppstå
Programmet iSpy klarer ikke å se forskjell på en fugl som beveger seg og "bevegelser" på grunn av raskt skiftende lys i fuglekassen. Derfor kan noen opptak bli gjort uten at det er fugl i kassen.

Ikke lyd
Opptakene er foreløpig uten lyd. Ved bruk av mikrofon blir filene mye større, og tar lang tid å laste opp.

www.hitwebcounter.com
<>